2023-06-06
登龍街向來都是美食集中地,放假同朋友諗唔到食咩,就去登龍街行一知圈,想食壽喜燒的我同想食燒牛的佢各持己見,於是出現Why not Both嘅答案!午市套餐好多選擇,有鰻魚飯、刺身飯、燒魚等等,最重要滿足到大家需求,食完嘢再繼續行街街。◽️ 壽喜燒御膳 可以按不同價格選擇牛肉,這次挑選大三角位置,帶著油花好吸引,而且肉質嫩滑,沾一點雞蛋更滑。鍋中還有大蔥、菜、冬菇、芋絲等等,吸盡壽喜燒汁,佐飯一流呢!◽️ 石燒SRF極黑和牛沙巴當油花豐富,放上熱石時滋滋聲引起食慾,食落牛味濃郁,可以點醬汁或岩鹽,同樣吸引。甜品牛奶樽仔好可愛,每一口都有滿滿奶味重,而且口感滑溜溜。◽️ 兩款套餐同樣有清新沙律、濃郁味噌湯、滑溜的茶碗蒸,加上熱騰騰的日本米飯,豐富又滿足。◽ 咖啡、檸檬茶#銅鑼灣壽喜燒 #銅鑼灣日式餐廳
◽️ 壽喜燒御膳
◽️ 石燒SRF極黑和牛沙巴當
甜品
牛奶樽仔好可愛,每一口都有滿滿奶味重,而且口感滑溜溜。
◽ 咖啡、檸檬茶
#銅鑼灣壽喜燒 #銅鑼灣日式餐廳