2018-07-18 137 瀏覽
呢間餐廳喺銅鑼灣,餐廳內環境非常清靜,仲有特色佈置。我同朋友一行二人點咗兩個dinner set。套餐方面有前菜,餐湯,主食,飲品。主菜方面我揀咗香草忌廉三文魚闊麵,同埋德國式鹹豬手。前菜則揀左個香煎法國鵝肝配焦糖酒醋藍莓,同埋大蝦占米多。占米多即係多士,有好大隻蝦夠曬新鮮,配上士多食,非常入味。餐湯方面分別揀咗黑松露菌忌廉湯同埋蟹肉南瓜忌廉湯。我非常喜歡蟹肉南瓜忌廉湯,每啖都充滿濃郁嘅南瓜味,又唔會太膩。仲有蟹味非常鮮甜。主菜分量非常大碟,香草忌廉煙三文魚闊面好入味,好creamy,三文魚亦夠新鮮。闊麵好夠咬口。而個德國鹹豬手非常入味,豬手皮外脆內軟,配菜嘅薯條份量亦好多,係新鮮薯條兩個人食就啱啱好。最後甜品加咗個心太軟,切開有朱古力醬流出,夠曬熱。配上雪糕一流。今餐晚餐可謂非常滿足!

前菜則揀左個香煎法國鵝肝配焦糖酒醋藍莓,同埋大蝦占米多。

占米多即係多士,有好大隻蝦夠曬新鮮,配上士多食,非常入味。
餐湯方面分別揀咗黑松露菌忌廉湯同埋蟹肉南瓜忌廉湯。

今餐晚餐可謂非常滿足!
香煎法國鵝肝
大蝦占米多