2019-10-28 120 瀏覽
最近想食下泰式野,就同朋友黎左呢間泰式餐廳。估唔到佢d份量超多,食到超飽。星期六中午左右黎到,店入面大概8成滿。聽到店員話夜晚時間會好多人。Menu有兩頁,選擇唔算少。可以加錢試下小食。我叫左泰式菠蘿炒飯,朋友叫左泰式炒金邊粉;前菜就沙律同冬陰功都有叫;我哋仲叫左炸蝦餅同埋秘製燒泰式豬頸肉;飲品就叫左椰青同埋青檸梳打。Menu。Menu。炸蝦餅。爽口彈牙,炸得幾脆,好正。椰青。好大個,好多水份,夠哂甜。沙律。冇咩味,但係都幾解辣同解渴。菠蘿炒飯。好足料,好大份。菠蘿粒都幾多。飯反而唔太入味,碟底唔會好多油。泰式炒金邊粉。正宗既泰式味,蝦好爽脆,同正宗既泰國菜一樣會放辣椒醉喺側邊。仲有唔記得影既冬陰功、青檸梳打同秘製燒泰式豬頸肉。冬陰功都幾辣,細細碗但係入面有三隻超爽口既蝦。青檸梳打好解辣,青檸味唔算突出,但係都幾好飲,唔會好甜。秘製燒泰式豬頸肉好好食,爽口彈牙,唔會好肥,燒完都有少少脆身。總括黎講,我覺得小食超正,相比之下主菜唔算太突出,但係超級大份,都幾抵食。
Menu有兩頁,選擇唔算少。可以加錢試下小食。

Menu。
Menu。
炸蝦餅。爽口彈牙,炸得幾脆,好正。

椰青。好大個,好多水份,夠哂甜。
沙律。冇咩味,但係都幾解辣同解渴。
青檸梳打好解辣,青檸味唔算突出,但係都幾好飲,唔會好甜。

2019-10-26