2019-08-24 68 瀏覽
黎到我既生日月,梗係要食一餐好既獎勵自己,所以就揀左呢間我恨左好耐,成日經過見到裝修好靚既日本菜餐廳,果然真係無令我失望。首先真係要讚下個裝修,個環境真係好靚,好高級而且好舒適,甚有銀座既高級日式餐廳既感覺,而且餐廳抽風系統好好,即使係日式火鍋但完全無油煙味,廚師同侍應服務態度好好,會細心講解唔同肉既食法,非常貼心。餐廳個menu好簡單,基本上只有4個唔同既餐,如果唔夠就可以追加唔同種類既食物。我毫不猶疑就揀左Kuro Omakase set,因為可以試齊哂牛,豬同雞,心大心細既我就啱哂。首先當我見到碟牛肉果時,我真係感動到想喊,因為賣相真係拎滿分,首先食材全部鹿兒島進口,質素有保證,眼見油脂分佈均勻,唔同部位既肉有唔同既口感,牛肩肉牛味較重,胸腹肉就油脂味濃,但基本上全部都係入口即溶,囗感層次分明,絕對係最高享受,A5和牛就油脂味更濃。另外好特別既地方就係,平時食完和牛之後通常個胃都會滯住,但今晚完全無呢個感覺,可能係因為佢個昆 布湯底中和番個感覺。另外黑豚肉又係好出色,有3款唔同部位既豚肉,食落口感一流,豬肉既甜味出哂黎,真係好正好好味。另外呢個黑蕯摩雞肉好有驚喜,肉質好滑,感覺好

首先真係要讚下個裝修,個環境真係好靚,好高級而且好舒適,甚有銀座既高級日式餐廳既感覺,而且餐廳抽風系統好好,即使係日式火鍋但完全無油煙味,廚師侍應服務態度好好,會細心講解唔同肉既食法,非常貼心。

另外呢個黑蕯摩雞肉好有驚喜,肉質好滑,感覺好特別,絕對要試。

之後呢個蔬菜拼盤全部都好新鮮,份量好多種類都好多,清腸胃最好。

呢個Omakase真係好多野食,仲包一個烏冬,都好滑而且盡吸肉味既精華。

最後用上我最愛既綠茶雪糕做總結。呢餐我真係非常滿意!