2023-03-09 79 瀏覽
感覺好似好耐冇食鐵板燒,即興係荃灣search 下邊到食好啦!又比我搵到近近地海之戀有間 Hungry Monkey。入內見到二人餐都係 $698 內容都幾豐富就order 了, 大家來睇下二人餐包以下內容⬇️⬇️⬇️❤️ 沖繩風沙律 ~ 有沖繩嘅海葡萄好爽口,亦有苦瓜海藻加上番茄仔沙律菜成碟好清新開胃。❤️ 蟹膏豆腐 ~ 軟滑的豆腐上塗上滿滿濃郁的蟹膏,一件入口好衝擊個味蕾。❤️ 辣酒凍風螺 ~ 入口微辣,凍食螺肉更滋味,送酒一流喎!❤️ 明太子廣島蠔 ~ 廣島蠔超厚身肥美入口超juicy,上面係滿滿的明太子一起燒,兩者好夾。❤️ 香蔥牛肉薄燒 ~ 一望已被多多的蔥花吸引了, 牛肉包住蔥來燒,師傅控制火喉剛好熟包住d 蔥好香,牛肉又夠軟腍。❤️ 香草他他波士頓龍蝦 ~ 呢個必點, 龍蝦好新鮮,肉質超彈牙, 個香草他他醬汁同龍蝦好夾好滋味。❤️ 鵝肝炒飯 ~ 鵝肝😍那份油氣充斥住每粒飯,炒飯粒粒分明夠乾身。❤️ 鐵板梳乎理 ~ 空氣感十足 ,加上伴碟的水果,食晒都唔會覺得漏。❤️ 綠帽俠 ~ 青蘋果+7up+薄荷菜+青檸汁 味道好fresh 又解渴。