2023-06-24 956 瀏覽
聽返一些荃灣之友報料,這間雞煲店原來已經有一定歷史悠久,荃灣人幾乎無人唔識!荃灣之友仲話這間雞煲店,平時比較多人排隊!或者可能我比較好彩,今次來食不用排隊!但到底是否如傳聞中咁美味呢?麻辣秘製雞煲 ($170半隻)首先我們點了一個麻辣秘製雞煲,食雞煲嘅基本程序,相信唔駛我多講,大家都知,先食雞,食完雞之後再打邊爐!麻辣秘製雞煲,雞肉挺嫩滑,相信不是冰鮮雞!加上秘製醬汁,簡直一絕!雞煲配料也很豐富,勁多芫荽,洋蔥,蒜,令到雞煲嘅味道昇華到一個境界!辣度方面,叫左少辣,但其實一點也不算辣,起碼不會因為太辣,蓋過雞煲嘅本身味道!另外一贊嘅,就係可以叫半隻,2個人食啱啱好,不會浪費!食完雞煲,當然要打邊爐!我地叫左基本火鍋材料,肥牛,響鈴 等等⋯⋯⋯

麻辣秘製雞煲 ($170半隻)

食完雞煲,當然要打邊爐!
我地叫左基本火鍋材料,肥牛,響鈴 等等⋯⋯⋯