近日天氣開始涼返小小,緊係要打返個邊爐。比起日式或者任食火鍋,我更鍾情於港式style 自己點。 👍🏻湯底當日叫左個鴛鴦湯 : 冬陰功同芫荽皮蛋,一濃一淡中和返。先講芫荽皮蛋,十分清甜之餘仲好足料,啖啖皮蛋,豆腐粒係湯頭。冬陰功味道唔會太酸太辣,易入口既同時食落都唔會話太油膩,仲越滾越濃郁添。👍🏻招牌鮮牛三色(牛頸脊、手切牛、牛胸油)一個拼盤有哂三款高尚牛肉,色澤鮮紅,每片都新鮮切起,厚薄均一,手切牛既牛脂分布平均,淥10幾秒就可以食,入口好嫩好軟淋,牛胸油即係牛白肉,食落去爽口且帶幾分油脂感。👍🏻蝦丸拼墨魚手打丸真係特別爽口,蝦丸墨魚入面都貨真價實,有粒粒蝦肉同墨魚肉,夠哂口感。👍🏻即炸響鈴一道打邊爐必點既菜式,自家製既響鈴色澤淡黃,外皮已經睇得出係剛剛鮮炸上台,放入冬陰功湯底,入口即刻有種頂癮感,食落脆香可口。👍🏻新鮮黑柏葉新鮮既黑柏葉淥10秒就食得,入口爽脆易咬,點上自己既醬汁更是滋味無比。👍🏻鮮萵筍$38另一樣小編打邊爐必點既指定菜式,放入煲底滾一滾就已經十分鮮甜,順便清一清濃烈既味道。(唔知你鍾意食爽口啲定淋啲呢?)👍🏻👍🏻餐廳座位十分闊落,坐得好舒服!下次一定會約埋一大班朋

👍🏻湯底

👍🏻招牌鮮牛三色(牛頸脊、手切牛、牛胸油)

👍🏻蝦丸拼墨魚

👍🏻即炸響鈴

👍🏻新鮮黑柏葉

👍🏻鮮萵筍$38

👍🏻👍🏻餐廳座位十分闊落,坐得好舒服!下次一定會約埋一大班朋友過嚟再打過!