2009-08-07
一生人最難食最差嘅餐廳 very Bad experience in my life. 幾年前朋友帶我去而食過幾好, 星期日帶家人去食飯, 但啲餸真係好差, 簡真係欺客, 一生人最難食最差嘅餐廳. 如果要舉分數牌, 我哋會舉負數!!!!服務: 我地話唔想食咁棘, 一個年紀大, 肥肥地高大嘅男侍應就很不客氣說食唔倒棘就唔好叫啦, 就算叫小棘不知道廚師會落幾重...... 總知佢好無禮貌!!! 冇影到相, 但以下好清楚形容 ------1)前菜: only 青瓜條, 太鹹, 跟其他食評嘅相係兩回事2) 炒大蛤蜊: 葱和蒜在軒汁裡是生勾勾, 像剛剝皮未落鑊前, 太過分!!!! 需吐出來!!! 蛤肉全離殼, 有些殼未開, 不熱, 殼比肉多!!!! 軒汁都係好普通.3) 炒螺頭: 葱和蒜在汁裡是生勾勾, 像剛剝皮未落鑊前, 太過分!!!! 需吐出來!!! 螺肉煮過火, 太硬, 幸好熟了. 軒汁都係好普通.4) 雞絲担担麵: 食倒花生醬汁是, 湯竟然用豉油, 鹹到不得了, 大家一小口也飲不了, 麵用了好像食雲吞麵那種並不是真正担担麵條!!!! 雞絲像切好雪定係雪櫃裡, 從未食過咁差嘅担担麵
冇影到相, 但以下好清楚形容 ------
3) 炒螺頭: 葱和蒜在[軒]汁裡是生勾勾, 像剛剝皮未落鑊前, 太過分!!!! 需吐出來!!! 螺肉煮過火, 太硬, 幸好熟了. 軒汁都係好普通.
4) 雞絲担担麵: 食倒花生醬汁是[抑味], 湯竟然用豉油, 鹹到不得了, 大家一小口也飲不了, 麵用了好像食雲吞麵那種並不是真正担担麵條!!!! 雞絲像切好雪定係雪櫃裡, 從未食過咁差嘅担担麵!!!!!!!
5) 酸湯窩巴: 未食過咁差嘅窩巴料, 最過分酸湯竟然用罐頭蕃茄醬代替正宗嘅酸湯, 成大碗都係麥當勞茄汁!!!!! 綠豆在"罐頭蕃茄醬"酸湯裡是生硬的未熟, 需吐出來!!! 很離浦!!!!!! 啲小蝦係雪藏嘅不是新鮮, 都預咗, 但窩巴米通有點[抑味], 不熱不太脆!!! 從未食過咁差嘅酸湯窩巴!!!!!!!
6) 蒜香雞: 只有雞是剛剛合格, 但偏鹹.
依間仲話係 King Parrot Group 嘅餐廳 .......
我哋入座時是星期日晚八時倒但全場冷清清, 很多很多空枱, 只有幾枱客, 嗰幾圍有些還是內地遊客和西人遊客, 但那時段不是晚飯黃金時段嗎?? 我終於明白了.
究竟我食了什麼東西在肚裡呀??? 是否老闆得罪了嗰廚師?? 以上所講全是屬實. 佢地對投訴亦 follow 得唔好, 過咗海就係神仙咁!!