2007-09-16 10 瀏覽
昨天去左沙田行街,同媽媽去食LUNCH先,走上來7 樓睇下有咩食,最终去左LEE間。佢有露天座位,不用等,雖則環境不錯,但天時暑熱,都唔想座出去了。等左一陣,就有位了環境黑黑的,有DEE燈柔和地襯著,好舒服。我地兩個人比左張超大GE四人座位,好正,個位咁岩可以睇到廚師整SUSHI,環境一流!講返食物先,見到師傅整緊魚生飯,好吸引,於是叫左魚生飯定食,$68,咁大個女第一次食咁貴GE午餐。好快就有得食了,有烏冬麵,炸豆腐,魚生飯,沙律先食烏冬麵:都好大碗,烏冬好滑,不過個湯底就冇咩味,食完都有少少飽!到魚生飯,賣相十分靚,旁邊有DEE三文魚子,飯上鋪滿魚生,有三文魚,吞拿魚,魷魚,北寄貝,同埋唔知咩魚GE魚生頂頂仲有海膽。先食DEE三文魚子,咸咸的。一定配埋飯先王好食。再食海膽,第一次食。好像食緊蟹膏咁,幾鮮甜,帶一陣鮮味。DEE魚生都好大塊,塊塊都好新鮮,吞拿魚最正,唔會太腥。飯都好大份,而且飯粒分明。食克完都好飽,不過很滿足!!!!!!個沙律係生菜粟米沙律,配埋千島醬,好清新,令人醒神一番!炸豆腐冇食。至於媽果個都好吸引,不過不記得叫咩名,$58共$138(連加一)不過服務就差DEE
昨天去左沙田行街,同媽媽去食LUNCH先,
走上來7 樓睇下有咩食,最终去左LEE間。

好快就有得食了,有烏冬麵,炸豆腐,魚生飯,沙律

至於媽果個都好吸引,不過不記得叫咩名,$58

共$138(連加一)

不過服務就差DEE,首先門口叫位果個黑口黑面,同埋要叫先識加茶