住係將軍澳,本來都唔知有間隱世高質小店開左係將軍澳海傍但前排太勤力,去將軍澳海傍跑跑下步,就見到有間日本小店勁吸引我忍唔住同老公去拍拖浪漫下就門面已經無得輸了位置係有少少遠,但只要係將軍澳海傍一直往日出康城方向行,就會見到光猛猛又勁日feel既門面!係咁易上網search過下,原來係日本過江龍,真係超期待一入到去,被安排坐係房環境真係好好好好好好舒服,又乾淨好岩同另一半飲下酒吹下水房外環境都好正,海鮮好新鮮,元貝大大隻每一張檯都有個燒烤爐,證明餐廳主打之一係燒物啦每張檯空間感都大,一d都唔迫食物種類好多,都有唔同種類既酒不過我同老公都病病地,今次就無飲了,下次一定要再試重點係價錢非常合理埋單就更加覺得呢個價錢係絕對超值款式好多,可惜太飽未試到甜品講左咁耐,終於有野食了作為蛋控既我,貝到蛋卷就忍唔住叫左雞蛋好香好滑,入面有滿滿既明太子,perfect match!作為前菜就無得彈賣相超得既茄子燒😍 上面係柚子醬,味道好夾,又特別茄子軟硬適中,好味道主菜之一期待已久既海鮮蟹膏燒蟹蓋就賣相已經瀛哂!雖然本來應該要自己燒,但因為我同老公都唔太識食,侍應都好好禮貌同耐心咁燒埋比我地食過程中加左d
住係將軍澳,本來都唔知有間隱世高質小店開左係將軍澳海傍
忍唔住同老公去拍拖浪漫下

就門面已經無得輸了

係咁易上網search過下,原來係日本過江龍,真係超期待

一入到去,被安排坐係房
環境真係好好好好好好舒服,又乾淨
好岩同另一半飲下酒吹下水

房外環境都好正,海鮮好新鮮,元貝大大隻

每一張檯都有個燒烤爐,證明餐廳主打之一係燒物啦
每張檯空間感都大,一d都唔迫

食物種類好多,都有唔同種類既酒
不過我同老公都病病地,今次就無飲了,下次一定要再試

重點係價錢非常合理

埋單就更加覺得呢個價錢係絕對超值
款式好多,可惜太飽未試到甜品
明太子雞蛋卷

講左咁耐,終於有野食了

作為蛋控既我,貝到蛋卷就忍唔住叫左
燒茄子

賣相超得既茄子燒😍
上面係柚子醬,味道好夾,又特別
茄子軟硬適中,好味道
蟹膏海鮮燒

主菜之一

期待已久既海鮮蟹膏燒蟹蓋
就賣相已經瀛哂!
過程中加左d酒汁、牛油蒜蓉汁同埋鹽汁,一齊煮,又要用湯匙拌匀去,煮左大約10分鐘到就食得

味道一流呀!蟹膏味好香,仲有我最愛之一既海膽,又有蟹肉,雖然細細隻,但係2個人剛剛好,一人食一隻可能會太多了
超級推薦呀!
稻草燒牛肉

另一個主菜之一,稻草燒牛扒😍😍😍
真係未食都流口水
靚女侍應姐姐介紹,稻草燒係指廚房有一個專燒稻草既爐(如圖中既稻草),用煙將牛肉燻熟
真係燻到剛剛好熟,唔會話太熟
又可以鎖到d肉汁,配合埋特製醬汁,真係好食到唔識講

鵝肝

仲有一定一定一定要介紹既鵝肝壽司
真係好厚好厚,同老公一人一口,剛剛好
入口即融呀!
因為係我食先既關係,勁想靜雞雞食埋老公那一件!
豬骨拉麵煮雞蛋

最後最後,天氣寒冷既關係,感覺係要食返d熱野!所以叫左拉麵,本來以為唔係主打,但又意想不到咁彈牙,豬骨湯好濃,豚肉好軟,雞蛋仲要係流心😍 無得彈

真係要比十萬個

希望多d人知道呢間小店