2018-12-09
唔係朋友介紹都唔知呢度有個假日午市buffet,時間由12:00 至 4:30~~限時兩個鐘。價錢係$88! 係$88!!😱未食聽到都覺得超抵,抱住無乜期望既心情,輕輕鬆鬆黎食個lunch~~~✨估唔到都幾多一家大細黎食,未到聖誕已經充滿聖誕氣氛。✨除左幾款特色飲品,幾驚喜佢有好多唔同種類既茶包。試左款蘋果紅茶,味道幾清香。平時真係好怕d 勁酸既果茶,但佢呢款完全無酸味,仲有淡淡既蘋果香。佢個雲石杯有d 燙金圖案真係好靚xD 好想要~~~✨熱盤大約有12款,大部份都好好食。最鍾意呢個紅酒燴牛臉脥肉,個牛炆得好腍,但食落又好有彈性,有d 似食緊牛筋既感覺,入面有d膠質。 個汁好好味,一定要撈白飯😍連d 甘筍仔都好腍入晒味。✨麵類有兩款:金菇牛肉炒烏冬勁入味,煙鴨胸蜜桃炒意粉都好好食。意粉炒得好乾身同煙韌,鴨胸上面勁多黑椒幾惹味。✨瑞士雞翼同照燒雞扒都好嫩滑,飽滿多汁。✨泰式魚餅辣辣地,好香香茅味,而且食落好彈牙,點埋泰式辣醬好食。✨仲有款黑松露忌廉焗魚柳都好正,魚柳同薯蓉都好滑,仲好香黑松露味。✨餐湯有雜菜湯同周打蜆湯,兩款都唔錯。仲有蒜蓉包同炸蝦片送口。✨沙律吧,仲有西瓜,啫哩糖等等~
✨估唔到都幾多一家大細黎食,未到聖誕已經充滿聖誕氣氛。
✨瑞士雞翼同照燒雞扒都好嫩滑,飽滿多汁。
✨沙律吧,仲有西瓜,啫哩糖等等~~
✨甜品最鍾意係椰汁西米糕,可惜出左一轉未等到佢再出。
✨椰青糕同芒果椰奶糕都唔錯,係大菜糕既口感,食落好爽口,椰味清香唔會太甜。
✨另外仲有爆谷,棉花糖機,同埋有卡通片播放,真係食正小朋友條水。埋單唔使一百蚊,性價比非常高👍🏻大胃王食多幾舊牛都起番度~~😆我覺得d 熟食真係唔錯,如果唔夠仲可以加$30 要個主菜,不過我無加都已經飽到震。