2023-12-17 642 瀏覽
講真,行過無數次街,今次終於決定入去嘗吓。起初心諗,吓又係咪嘢食添咋,但食完之後,啲心思嘅小編真係要來個大讚賞👏!首先,個豉油王雞翼,外皮煎到微微焦香而肉質保持汁水,啖啖肉又唔會油膩,佢哋果嗰秘製醬汁,香到飄三條街!肥牛炒飯,牛肉嫩滑得嚟又入味,啲飯粒每粒炒到金黃爽口,咬落去嘅時候「嘩啦啦」咁口感,真係過癮!依家稱得上係我腦海中最正嘅炒飯無誤。至於糖醋排骨,外層鬆脆包裹住嫩滑肉質,甜酸滋味,拌碟飯真係絕配。講到甜初,啲豆腐花嫩滑過初戀,一啖落去溫暖晒心窩。呢種懷舊又親民嘅滋味,真係少有啦!同桌嘅另一半佬,食得津津有味,食完後佢話:「下次還要嚟!」好啦,嘞啲係我嘅親身體驗,如果你正煲緊頭,唔知食乜嘢好嘅話,記得俾呢間舖嚟個機會啦!🍳🍖🥢