近年注重左養身嘅我(初老徵狀😪), 好少飲凍飲, 要飲都會留意用料係何方神聖. 食完辣野, 係有衝動Cool一Cool Down的. 見到個Sharp醒圓型招牌再加半落地玻璃Show哂啲食材+Open Kitchen. 8掛睇下先^^抬頭望一望張menu board. 鎖定Eye catching嘅Bingo Smoothie menu: 除左我嘅死穴*PaPaYa*(我真係怕怕呀)之外, 其他都想試. >每時每刻(草莓)< HKD29Strawberry Bingo落Order後見到由freezer拎出的frozen Strawberries, 再加奶打, 然後以珍珠做Base, 形成幾個layers. 由上層最深色漸變到Pink Pink, 以少少奶作珍珠同Frappuccino分隔點, 未飲就呃緊Like. 話係話Pink Bubble, 但Original顏色bubble我都鐘意^^硬係feel到有點yogurt的清新, 甜味主要來自Strawberries, 好足料, 亦唔需要多餘嘅色素去整靚杯Drink. 純粹Shake > Enjoy !!!小心一
Luck

>每時每刻(草莓)< HKD29
Strawberry Bingo
Strawberry  Bingo

小心一點就係menu太豐富, 會令人三心兩意der! 就在俾$$時見到>玫瑰妃花雪<. 下次經過再試

等緊嘅時間就睇下其他食物, 有多款mini size嘅*Hong Kong Pie* — (原汁原味fr人地menu) — Size 足足9寸 x 9寸, 選用來自日本嘅高筋, 低筋麵粉以店家獨門比例製作嘅外脆內軟嘅方形批底. 而且fusion左d香港popular食材, 仲有勁受歡迎嘅芝士(whatever Kind of cheese for cheese lovers!). 買一個當lunch係夠飽的. 已經放左入*下次吃* 張L I S T 啦!
2018-05-09
1 分鐘 (堂食)
$29 (其他)
Luck