每次在Vcity內揾食都行好幾次唔知想食乜,今晚終於行到呢間野門口,再一次細看下決定走進坐下。 蒜香牛柳粒石鍋飯$118 (轉為定食+$38)賣相的確不錯 顏色豐富增加食慾不過有個唔好地方就係話晒呢間都係一間日本餐廳,但menu內牛肉部份係無註明採用邊度來貨既牛。變相按呢個價錢又好似較貴不過講返今餐呢鍋牛粒飯d牛先,肉質有咬口,放心又唔係鞋十十個隻,有小量肉汁。<伏味解除> 蒲燒鰻魚石鍋手打烏冬-蕃茄濃湯$118居然呢個先係一個驚驚喜位碟鰻魚好味。石鍋烏冬同鰻魚係分上的。但本人覺得比較夾石鍋飯食囉其實個烏冬不錯,烏冬質地煙煙韌韌,蕃茄湯底味濃,不過可能用左石鍋,所以越食越濃味,如果受唔到就叫清淡d既湯底喇~~ 燒三味釀雞翼$48每隻雞翼內釀滿不同配料,肉皮脆香,支上少許檸檬汁,令香味更出,又可無後顧之憂大口咬落去 呢個價錢本人覺得抵食。 炸雞軟骨$38 因為掛住食唔記得影相不過都講講比大家知,雖然細粒左dd,但都ok既,又未係乾到柴皮個隻,呢個價位咪試吓囉~~總括黎講,環景黑媽媽,卡位其實不太好坐,岩岩有幾枱小朋友,所以有d嘈吵。味道尚可,如果真係諗唔到食咩都可再去既

蒜香牛柳粒石鍋飯$118 (轉為定食+$38)
賣相的確不錯
顏色豐富增加食慾

蒜香牛柳粒石鍋飯

蒲燒鰻魚石鍋手打烏冬-蕃茄濃湯$118
居然呢個先係一個驚驚喜位
蒲燒鰻魚石鍋手打烏冬

燒三味釀雞翼$48
呢個價錢本人覺得抵食。

炸雞軟骨$38
因為掛住食唔記得影相

總括黎講,環景黑媽媽,卡位其實不太好坐,
岩岩有幾枱小朋友,所以有d嘈吵。味道尚可,如果真係諗唔到食咩都可再去既。希望下次店家有所改進。

2018-06-13
蒜香牛柳粒石鍋飯