家姐生日想食蠔🦪一於就黎灣仔 The Oyster House試下啦~🛎 $399 Brunch set🛎 Appetizers首先係空運美國Pacific 生蠔,每人兩隻🦪分量剛剛好,有海水味😍加少些檸檬汁,能同時突出鮮甜味道🤤然後係香草醃三文魚柳配菜頭沙律伴煙辣蛋黃汁,少少辣辣地好惹味!而鵝肝醬焦糖無花果伴法式多士就有驚艷到我味蕾,因為冇諗過焦糖膳無花果咁合拍,而鵝肝醬亦為脆脆既多士增添多左一份香氣🤩仲有炸釀蝦芝士,好邪惡😛芝士都幾香,蝦肉彈牙,唔錯👍🏻🛎 Main 伯爵茶意大利飯伴墨魚仔及青檸原來伯爵茶係可以用黎煮飯🤣呢個意大利飯好有創意,飯粒軟硬度適中💯墨魚仔好新鮮,仲好彈牙爽口😋加少少青檸汁令我地越食越開胃🛎 Main 燒牛胸腹配雞蛋布丁及茄子泥牛胸腹超有牛味,一啲都唔鞋,熟度適中😍上碟時已經切成條狀,好方便👍🏻我平時唔食茄子~但呢個茄子泥非常可以🤝🏻雞蛋布牙好有蛋香,外皮煙韌🥧🛎 Dessert platter 有香蕉拖肥、Tiramisu、焗梨香蕉拖肥好少係其他餐廳見到,唔會太甜亦唔會好滿,餅底亦都好好食!焗梨亦都好特別,熱熱地,同時保留左一彈清甜既味道👍🏻

🛎 $399 Brunch set

🛎 Appetizers
仲有炸釀蝦芝士,好邪惡😛芝士都幾香,蝦肉彈牙,唔錯👍🏻

🛎 Main 伯爵茶意大利飯伴墨魚仔及青檸
墨魚仔好新鮮,仲好彈牙爽口😋
加少少青檸汁令我地越食越開胃

🛎 Main 燒牛胸腹配雞蛋布丁及茄子泥
牛胸腹超有牛味,一啲都唔鞋,熟度適中😍
上碟時已經切成條狀,好方便👍🏻
我平時唔食茄子~但呢個茄子泥非常可以🤝🏻
雞蛋布牙好有蛋香,外皮煙韌🥧

🛎 Dessert platter
有香蕉拖肥、Tiramisu、焗梨
焗梨亦都好特別,熱熱地,同時保留左一彈清甜既味道👍🏻

• 精選甜品拼盤
  • 新鮮空運生蠔