2019-08-10
上星期同同事又嚟左一碗肉燥食lunch, 一去到d人已經排到出門口🙈 好彩一早用電話拎左飛, 等左5分鐘到就可以入去😊😊 一坐底就叫平時最中意嘅識撈套餐, 佢每樣餸都好吸引,今次我就揀左肉餅同回魂黑醋豬軟骨(豬軟骨係每次必點嘅餸嚟👍🏻👍🏻), 燥底飯🍚, 辣味🌶, 飲熱蜂蜜紅茶☕成個飯我最最最中意食係佢d豆, 因為好爽脆, 咬落去shok shok聲😆😆 回魂黑醋豬軟骨好入味又軟淋淋, 真係好回魂😂😂, 而且酸酸甜甜, 十分開胃😋 肉燥係多過飯嘅, 所以唔洗擔心唔夠撈, 只會覺得唔夠飯😂😂同事食手搖雞翼所以有e三個調味粉: 七味粉, 海苔粉同梅子粉, 通常我會加埋e三隻粉落碗飯到一齊撈, 梅子粉:海苔粉:七味粉, 比例係3:2:1🤭🤭 飲埋杯熱蜂蜜紅茶☕, 就滿足哂😆😆 個人覺得杯蜂蜜紅茶有少少甜, 不過都ok嘅😉 cp值極高嘅lunch😋😋😊😊🙈🙈