2020-07-21 1052 瀏覽
一個好想打邊爐,一個好想搵個静静地方傾下計所以做足功課最後搵到呢間間鋪位於酒店的二樓,一進酒店探一次熱,進店鋪又探一次, 抗疫措施做到足一入到去以為好少枱, 原來內有乾坤,兩旁 藏有 好多私人房私人房空間都非常大,十幾廿個朋友想自成一角都冇問題餐廳環境有別於其他火鍋店吵吵鬧鬧,很適合談心事談生意座位寛大,採用電子餐單,我們唔想太多思考所以叫了 至尊滋補馬卡鴛鴦湯底套餐非常可惜地當天滋補馬卡鴛鴦湯售罄,只能轉花膠 響螺 湯底湯底滿滿都是花膠, 侍應 很貼心提醒我們可以先試下個湯底再食花膠,之後先開始打邊爐花膠滋補養顏 湯滾即時撈起Q彈 幼嫩餐廳食物的擺設都非常講究,以醬料為例,一來到就上了兩排十多款的醬料將任君選擇自由搭配重點的火鍋配料就以一個三層高的餐架上菜,好似平日去high tea一樣牛頸脊 嫩滑有咬口海中虾,隻隻生猛爽口,仲要幾大隻👍竹笙菠菜野菌餃, 吸進湯底精華 竹笙爽口蘋果薑凍飲清新又解到火鍋的油膩每位凡滿$280,仲有無限量追加甜品木糠布甸 軟綿綿入口 creamy 不得不讚呢度服務好非常好由其果位男待應,細心觀察我們需要🥰👍
一個好想打邊爐,一個好想搵個静静地方傾下計
所以做足功課最後搵到呢間

一入到去以為好少枱, 原來內有乾坤,兩旁 藏有 好多私人房
私人房空間都非常大,十幾廿個朋友想自成一角都冇問題

餐廳環境有別於其他火鍋店吵吵鬧鬧,很適合談心事談生意

非常可惜地當天滋補馬卡鴛鴦湯售罄,只能轉花膠 響螺 湯底
花膠滋補養顏 湯滾即時撈起Q彈 幼嫩

牛頸脊 嫩滑有咬口
海中虾,隻隻生猛爽口,仲要幾大隻👍
竹笙菠菜野菌餃, 吸進湯底精華 竹笙爽口

蘋果薑凍飲
清新又解到火鍋的油膩

每位凡滿$280,仲有無限量追加甜品
木糠布甸 軟綿綿入口 creamy

不得不讚呢度服務好非常好
由其果位男待應,細心觀察我們需要🥰👍

• 本地新鮮牛頸脊