2008-09-14
上年黎食過lunch, 覺得唔錯。尋晚黎食晚飯,荷包大出血之餘,食到一肚氣。我和友人都叫左個$1800既SushiQube Set,諗住應該都會幾好食,結果大失所望。我地食左:蚌 - 腥既!!! 我同個師傅講,得到個幾攪笑既回答 "已經有兩片青檸啦喎,應該好D架啦!" 唔係阿話,落左青檸都咁腥,你D蚌都好唔掂喎Toro - 好,無根,好有鮮味立魚, 鯛魚 - 食左好多好多好多唔同品種既立魚同鯛魚,全部都好淡味同紙咁薄!食到一半頂唔順,叫師傅同我用火灼過D魚先好比我食,不過味道依然都係淡Uni - OK, 算鮮甜 不過我食過更好既魚子- 都OK 不過唔算好特出。甜蝦, 牡丹蝦 - 唔算特別, 牡丹蝦細隻左D麵豉湯 - 大老, 個餐咁貴, 落D蟹肉或魚肉落個湯唔使死呀, 點解個湯可以咁普通!?D位好窄,好唔舒服下次都係去今村,好食好多。
我地食左:
Toro - 好,無根,好有鮮味
Uni - OK, 算鮮甜 不過我食過更好既
魚子- 都OK 不過唔算好特出。
甜蝦, 牡丹蝦 - 唔算特別, 牡丹蝦細隻左D
D位好窄,好唔舒服
下次都係去今村,好食好多。