2016-09-15 524 瀏覽
第二次光顧,一肚氣。半個月前下午茶食過BBQ雞腿及薯角,唔錯,今日下午2:30再去光顧,想食漢堡飽及薯角,但又怕太多,故改嚐餐:多士太陽旦及自製叉燒湯意粉,但飲完杯咖啡,食埋多士及兩只太陽旦已覺飽,於是只食少少意粉,因剩太多,唯有帶返屋企,於是問該店一位男士俾一個飯盒我,佢係聽到,我就在坐位等,以為佢遲啲會攞俾我,但等足近10分鐘,冇反應,我轉向另一位女店員求助,同時加多一句叫佢哋加多一張一元嘅飯盒單,嗰女店員話俾個碗我,我好想請教隆記老闆:是否以為阿婆唔知外賣要俾多1元抑或係阿婆連1蚊都俾唔起,為咗等1個膠湯碗,足足坐係處超過10分鐘,我坐位左右及前面都有食客坐喺度,佢哋都聽到我要一個外賣盒,如果唔係剩得太多,我何必要接受咁嘅服務態度呢??