2021-08-16
一行十二人20:45入去食嘢,已經問清楚21:00截單,21:30要離開。我哋話ok,但矮小男侍應不斷呼喝催落單。限聚四人一枱,我哋分枱坐,佢就呼喝話呢度唔坐得,嗰度唔坐得。安排嘅座位冷氣極大,隔離殯儀館都冇咁凍。家人起身問水係咪出面斟,佢大喝「你坐低」。嘢食難食,菜遠排骨炒河一碟漿糊咁,啲河粉完全分唔開。食食下催埋單,侍應唔知點解要拆開五、六張單,搞到好難對,好在家人有睇清楚。叫咗四個海南雞飯落咗六個,冇叫常餐又落咗常餐。前後來回四、五次先冇搞錯,唔知係咪搏亂。女侍應雖然有道歉,但話啲單只係重複咗,唔係錯。冇叫常餐張單有都叫重複?來回四、五次都錯都好意思唔認?家人搞一大輪對好單比埋錢已經21:30,男侍應就趕人走,成餐飯只係受氣、對單、捱凍,慘過乞食。唔係咁夜帶住長輩一早轉身走咗。垃圾鋪頭千祈咪幫襯!
嘢食難食,菜遠排骨炒河一碟漿糊咁,啲河粉完全分唔開。
唔係咁夜帶住長輩一早轉身走咗。垃圾鋪頭千祈咪幫襯!