2015-01-02 471 瀏覽
本身無openrice account,呢一間米線,絕對要令我加入會員撰寫食評,首先,入座個時已經係非繁忙時間,其次入座個時,數埋五檯客都無好喇,入正題,呢間野好似車仔麵咁樣,你想食咩就剔低自己想要既餸,你亦都可以睇餐牌叫既,諗好食乜就叫左類似老板娘既人過黎寫單,咁我就一個米線跟餐牌叫,另一個就寫紙仔親手交埋比老板娘,開頭都無為意,跟餐牌叫左婉貴妃雞米線,米線黎既時候,伙記問我地需唔需要碗仔,咁我地叫兩個米線,當然答佢唔需要,之後當老板娘拎左張用黎埋單既飛仔比我地既時候,先知佢淨係落左一碗米線,而寫紙叫個張竟然無幫我入機,呢個時候當然即時問佢地,呢班人完全無歉意亦都唔會同你講唔好意思,只係埋收銀位,事但執張人地點過既紙問我係唔係,我答左唔係,佢只係講左一句,無左喎,再點過啦..........當然,係一肚火既情況下,絕對唔會再點任何食物到講環境衛生,唔好以為間野光光猛猛,整整齊齊,一係筷子架拎筷子出黎既時候,啲筷子絕對充滿油光,其次碗麵上檯既時候,即時吸引數隻"蚊滋"飛左埋黎,再講講啲貴妃雞,食落口一陣雪味又唔滑,完全唔明白有人話啲雞好食,我亦明白口味既野絕對好個人,但喺咁既扮乾淨環境
到講環境衛生,唔好以為間野光光猛猛,整整齊齊,一係筷子架拎筷子出黎既時候,啲筷子絕對充滿油光,其次碗麵上檯既時候,即時吸引數隻"蚊滋"飛左埋黎,再講講啲貴妃雞,食落口一陣雪味又唔滑,完全唔明白有人話啲雞好食,我亦明白口味既野絕對好個人,但喺咁既扮乾淨環境,加上漏單無歉意,雞極難食情況下,絕對唔會有下次
2014-12-29