2019-12-11 2515 瀏覽
朋友約食飯訂咗枱,問人先搵到,呢間睇落普普通通無環境無裝修既食店,一連3間舖都係佢。應該無介紹錯掛,訂咗18:30一入到去得啲伙記無人,我哋未齊已經係咁叫落單,我就無睇到餐牌,諗住小菜價錢間間都係咁上下。平民區都唔會收得貴掛,個伙記係咁介紹呢個好食,岩我哋咁多小朋友,普通到我連相都冇影就知。藕片牛肉粒 (幾咸)咕嚕肉 一般椒鹽鮮魷,一般上湯豆苗,一般幾粒花甲蒸水旦,有沙豉汁蒸半條鱔。 一般豉油蝦一斤,超咸 差口水雞 一般不知名雞 。 一般白焯牛肉,一般大部份都係好一般出邊都食到既家常小菜,食完都仲未知要咁貴。因為不是我埋單。 事後朋友才發給我看。我話:酒樓食好過啦。]坐得又唔舒服。圓櫈咋,所以值唔值真係好睇個人。但我就一定無下次,大家睇埋張單就明白。最慘係有比較,我和家人剛上星期日去某酒樓食一圍連海鮮都係咁既價錢。但我起碼食到2隻5斤幾六斤既皇帝蟹囉。鮮甜好味。相比今次真係似太不值。
藕片牛肉粒 (幾咸)
咕嚕肉 一般
椒鹽鮮魷,一般
上湯豆苗,一般
幾粒花甲蒸水旦,有沙
豉汁蒸半條鱔。 一般
豉油蝦一斤,超咸 差
口水雞 一般
不知名雞 。 一般
白焯牛肉,一般
大部份都係好一般出邊都食到既家常小菜,食完都仲未知要咁貴。因為不是我埋單。 事後朋友才發給我看。我話:[嘩。。唔係呀。咁既價錢去西貢食海鮮或上酒樓食好過啦。]坐得又唔舒服。圓櫈咋,所以值唔值真係好睇個人。但我就一定無下次,
大家睇埋張單就明白。

2019-12-10