2022-07-27
今日約左朋友,途經呢度見到呢間 “竇” ,感覺好似唔錯,環境都幾舒服,加上座位與座位之間都比較闊落,同朋友約會係唔錯既選擇,所以諗住試下喺度lunch。坐低之後都係手機落單既,其實都好方便,因為如果要叫人手落單,我諗可能成個鐘都無人理🤭。朋友order左麻辣牛柳粒炒飯 $72其實價錢真係唔算平,但依家大部分既餐廳都係咁上下,如果好食既都可以接受,可惜一黎到,已經覺得好失望😅。賣相真係好差,加上個炒飯係唔熱既。公道D講,個味係幾好既,有少少麻香又唔會好辣,牛柳算係正常。可惜唔熱真係好破壞🥲。我自己就叫左酸菜魚薯粉 $65份量都算幾多,魚片滑溜又大舊,薯粉煙韌,不過唔係好吸到湯既味道😶。湯底酸辣味道都平衡既,比較起上嚟,酸菜魚薯粉性價比高D😁。另外跟餐既凍檸茶同凍奶茶,都唔好飲,奶茶黎到既時候出晒水,變得好淡😅。檸檬茶得一片檸檬,味道有少少奇怪。整體質素一般,好既係坐得舒服,但食物就好普通😏。
朋友order左麻辣牛柳粒炒飯 $72
我自己就叫左酸菜魚薯粉 $65
整體質素一般,好既係坐得舒服,但食物就好普通😏。