2019-07-17
一般的酸辣粉前日中午lunch去咗呢間麻辣派對食,酸辣粉不嬲都鍾意食,見呢間四川野喺尖沙咀開咗一段時間,所以就去試吓。同同事每人簡單嗌咗兩個酸辣粉,佢一個係五香牛腩酸辣粉( BB辣),餐飲凍檸茶,我一個係金牌酸辣粉(小辣)。因為食飯時間嘅關係都等左20分鐘先至上菜。我哋1:25嗌, 1:45上菜,如果lunch Time比較趕時間嘅話就真係唔太建議黎食。五香牛腩酸辣粉( BB辣)都好大碗下,個牛腩都叫多,有7,8舊,朋友唔太食得辣,食到尾都唔太頂得順。凍檸茶大大杯。金牌酸辣粉(小辣)都好大碗,酸菜,花生,肉碎嘅份量就唔算太多,酸辣粉個質感到一般,比較淋身。酸辣粉當然追求算難啦,呢個酸辣粉以酸味來講,就唔太算,得辣only。以麵食黎講時間都叫等得耐,街邊嘅酸辣粉感覺好食點,又平啲。
五香牛腩酸辣粉( BB辣)
凍檸茶大大杯。
金牌酸辣粉(小辣)
以麵食黎講時間都叫等得耐,街邊嘅酸辣粉感覺好食點,又平啲。