2012-06-25 10 瀏覽
上星期六同老婆去海港城行街, 行到差唔多晚飯時間, 又要傷腦筋諗食咩.海港城實在太多人, 所以一心諗住轉移陣地. 又因為天時暑熱無乜胃口, 突然好想食撈檬, 於是主力search 尖沙咀越南o野. 最後決定去呢間PHO24. 穩陣起見, 先打去book定位.準時7:30出現. 大約只有一半full. 好奇怪, 成個i-square d 餐廳都偏靜, 不過o甘都好, o岩晒我地呢d奉旨唔等位o既人.餐牌選擇唔算少, 沙律小食拼盆檬枌麵飯咖哩豬牛羊雞樣樣有, 仲有set. 2人set 要3舊幾, 唔算太貴但我諗我地食唔晒. 散叫要o左個鮮蝦豬肉米紙卷, 越式炒通菜, 另外我要炸蝦餅撈檬, 老婆就要蟹肉蕃茄鮮蝦湯檬.先o黎米紙卷, 無乜味, 要加大量魚露先ok.通菜有d老, 同埋我個人認為通菜如果唔用蝦醬炒, 好食極有限.撈檬幾好食, 不過始終都係低技術o野. 蝦餅ok, 有蝦味夠香亦唔油膩.個湯檬就認真麻麻. 主要死因係個蟹肉味太假, 假到令人有唔開胃o既感覺.Overall 食物算係不過不失. 但價錢一d都唔平, 兩位埋單$260. o甘o既價錢, 我諗我下次會選擇試o下呢個商場其他餐廳

先o黎米紙卷, 無乜味, 要加大量魚露先ok.

Overall 食物算係不過不失. 但價錢一d都唔平, 兩位埋單$260. o甘o既價錢, 我諗我下次會選擇試o下呢個商場其他餐廳.
2012-06-23