2017-05-02 254 瀏覽
喺旺角食日本野,經常到離不開放題,今次就試吓日式烤肉放題。星期日九點半後入座,每位$218加一。醬汁係你埋位嘅時候已經當你倒好,有蝦肉汁同芝麻醬。每兩位可以送一份放題唔包嘅豬肉或者牛肉,我哋就揀咗牛肉喇。講真上枱嘅賣相就真係麻麻喇,有好多血水😢。牛肉類似肥牛咁樣,味道帶少少辣。除咗豬、雞、牛、羊之外,仲有海鮮,比較吸引嘅有扇貝、青口同埋大蝦。牛肉方面,牛肉粒同埋薄切牛肋肉比較好食,其他好多都比較硬,即使燒左唔係好耐,都好難咬😢除咗烤肉之外,仲有炸物同刺身等等放題會食到嘅嘢,不過當然比平時嘅放題款少啦。大路嘅三文魚同甜蝦刺身都有,但唔係太新鮮。好在炸物方面有我最鍾意食嘅吉列蠔,而且味道都唔差👍🏼

醬汁係你埋位嘅時候已經當你倒好,有蝦肉汁同芝麻醬。