2019-08-16 436 瀏覽
慈雲山中心基本上一有新餐廳都會排長龍,今次等左一個月左右,無再排長龍,我先去試下呢間熊貓小雲呑。.雖然叫熊貓小雲呑,但係餐廳提供嘅食物種類都幾多,當然有小雲呑,仲有米線、涼皮、各式各樣嘅小食同茶飲。.我地兩個人total叫左五樣野食:1 & 2) 豬耳仔涼皮 (BB辣、走辣)呢到用嘅涼皮唔係透明狀嘅薯粉,係好似刀削麵咁嘅白色寬麵,咬口無咁好食。另外,個調味偏咸,但係但涼皮又唔入味。豬耳仔就正正常常,整體黎講,好一般。3) 清湯雲呑 (小棠菜) 10粒呢個幾好食,唔錯,下次可能會配麵當主食。4) 蜂蜜芥末雞翼 3隻雞翼炸得唔錯,食落都有肉汁。不過,見到個陣滴哂汗,因為個蜂蜜芥末醬得好少,係炸完個雞翼唧上面,有同無無咩分別🤣5) 桃味茉莉花茶 飲落幾清,用黎解辣唔錯,但係我覺得個桃味好人工,唔係好夾,就咁清茉莉花茶可能好啲。整體食物水平一般,因為無人做店面,餐廳衛生情況一般,座位安排都有啲混亂,下次再食都只會叫外賣。
我地兩個人total叫左五樣野食:

1 & 2) 豬耳仔涼皮 (BB辣、走辣)

3) 清湯雲呑 (小棠菜) 10粒
呢個幾好食,唔錯,下次可能會配麵當主食。

4) 蜂蜜芥末雞翼 3隻

5) 桃味茉莉花茶