2007-12-22 68 瀏覽
一般的是指服務, 食物, 甚至是見到的食客.20號晚, 一班同事一起去吃自助晚餐當做冬. Nikko 和Marco Polo 二選一就來到這裡.有十幾年冇黎過, 行了個大圈才找到地點.未吃先行一圈視察一下, 食物未算十分特別, 海鮮只有蠔, 蝦, 和蟹腳.要了杯奇異果汁, 酸酸的, 不過可以刺激一下胃部, 消化得勁d.最穩陣的是沙律, 望下去都幾新鮮的, 有一味吞拿魚沙律是幾好味, 唔算太多沙律漿住, 有encore 到.海鮮方面, mussel 一般size, 一般鮮甜, 蠔是大size, 也是一般鮮甜; 不過真係好唔明, d 食客係搶住食, 我坐在近食物的檯, 見到有些女士係拎住一大碟蠔(大慨有一打返埋檯).又見另一位女士像人肉迴轉帶般, 一路繞住食物長檯, 一邊用手拿自己碟上的食物, 一邊又夾食物, 食夠就返埋檯, 我初時以為這裡有企位自助餐呢!蝦和龍蝦仔只吃了一件, 不覺十分特別.刺身有三文魚, 吞拿魚和八爪魚: 三文魚肥得嚇人一件我就夠了, 八爪魚和吞拿魚切得厚厚大件, 侍應refresh 既時候是將一盤倒下去, 而不是整盤換.熱葷方面, 鱸魚肥美, 不過老幾"溜"; 豉油雞
一般的是指服務, 食物, 甚至是見到的食客.
有十幾年冇黎過, 行了個大圈才找到地點.

蝦和龍蝦仔只吃了一件, 不覺十分特別.

熱葷方面, 鱸魚肥美, 不過老幾"溜"; 豉油雞是一般貨色, 魚香茄子炒麵幾惹味, 少少辣, 不過碟一大灘油, 返而入油的炒麵最好; 前菜細細的八爪魚就較硬; 咖喱魚和薄餅返而幾好; 滷蛋就不夠入味.
羊件就唔錯, 燒得幾香; 件牛柳就一般, 連切果位師傅都好一般, 機械式操作, 快快切完就好似燒味師傅味"buc" 一pat 汁過來; 東星班都可以的, 但係唔係游水東星我則抱懷疑態度; 燒排骨樣子好似麻麻, 但吃下又ok 入味.
cold cut 只吃了salami, 都唔錯.

甜品只吃了麵包布甸和tiramisu, tiramisu 比預期好, 少少酒, 都滑滑的. 麵包布甸是意料之中, 意料之外的這裡有movenpick 雪糕, 還有七款咁多, 我只吃了tiramisu 和strawberry, 算是滿足.

每人三百多元, 侍應麻麻, 收碟係迫你停手吃來收碟, 不過在此多謝老闆請食.
乾淨方面也是一般, 食物附近有細蚊滋飛, 可以再好.
就個人而言, 寧願食少餐慳d 錢, 俾多一百幾十吃一餐上等的自助餐, 好過同人搶食.