2022-10-31 139 瀏覽
收工即興的約食飯,星期六7點前入座竟然吾洗排隊。Walk-in直入!食物味道我地兩個人叫左兩個主食(蝦球炒金邊粉同椰香青咖喱雞配薄餅)、一甜品(芒果乳酪曡曡冰)同一飲品(椰香菠蘿飄雪)。上菜都幾快,但餸不太熱,飲品也不夠凍。蝦球炒金邊粉($118)擺碟幾靚,口味偏淡,份量對兩個人而言剛剛足夠。可能我不是經常外出食飯,所以第一次食炒金邊粉係用類似無花果之類的食材炒,但其實其無花果味都唔係好出,我都唔係好肯定係無花果。我認爲呢個主食都冇咩特別,只是口味會比其他餐廳較淡。   椰香青咖喱雞配薄餅($98)椰香青咖喱雞配薄餅也是比較普通,椰汁味吾係好出,咖喱配薄餅好難唔好食。但雞就真係差少少,吾入味,食落好似一啖雞再一啖咖喱,有點奇怪。芒果乳酪曡曡冰($118)個個都推介嘅冰就一定要試嘅~面頭嘅芒果好貼心去左核,下層Cream好好味!Creamy又吾膩。側邊嘅芒果雪糕就比較奶,食多兩舊會滯,我地最尾都净左好多。但入面嘅糯米飯就好Superise,綿綿糯糯甘,成個甜品都幾夾。呢個可以試!椰香菠蘿飄雪($55)呢杯野好大杯,我地兩個人都飲吾曬。我都幾中意,椰汁味好出~反而個fd就話佢唔係好飲到椰汁

食物味道
蝦球炒金邊粉($118)

蝦球炒金邊粉

椰香青咖喱雞配薄餅($98)

椰香青咖喱雞配薄餅

椰香青咖喱雞配薄餅

芒果乳酪曡曡冰($118)

芒果乳酪曡曡冰

椰香菠蘿飄雪($55)

呢杯野好大杯,我地兩個人都飲吾曬。我都幾中意,椰汁味好出~反而個fd就話佢唔係好飲到椰汁味,菠蘿味好出,同埋好酸…解釋吾到。

椰香菠蘿飄雪

餐廳環境

我地唔洗點等之餘,都好彩有得坐窗邊位,雖然冇咩景……環境裝修真係唔錯,打卡一流。但位同位相隔得好近,如果想講秘密就自己諗啦,隔離位一定聼到。

打卡餐廳就預左冇咩service, 但係要加一的。只可食90分鐘,自己掃QR code落單,全程除左帶位同上菜ummm……就同D staff冇咩接觸,真係唔多想比加一。不過值得一讚,厠所好乾淨!

兩個人係中環食飽肚、景靚,埋單$428就係甘啦~
2022-10-29
  • 芒果乳酪曡曡冰