2018-01-15
香港要食到正宗馬來餐的確唔多但要止下癮既可以選擇快餐形式既”亞坤”今次幫襯既係尖沙咀舖頭,空間闊落而且員工好親切。店面的員工係銀髮一族但服務質數同禮貌程度真係好令人欣賞同愉快家傳秘方椰漿飯+咖椰牛油吐司(1片)+美綠 $67椰漿飯著重於個醬料,個醬帶點辣,唔會太辣但好香同令個飯生色不少否則感覺DryDry地馬拉野好多時都係炸炸炸野~所以椰漿飯配隻炸雞全翼但小妹覺得有點乾~叻沙麵+咖椰牛油吐司(1片)+美綠 $64叻沙麵是米線而湯底有濃濃的椰漿及帶點魚乾魚碎,湯底好味~如果多D湯會更加正!配料方面都唔會少,算幾豐富~有魚片、雞蛋、2隻蝦同豆卜豆卜吸咗湯汁所以好正而蝦都好爽口,質數唔差,總括呢碗麵評分都唔錯~2個套餐都包1片咖椰牛油吐司,所以都幾飽下初初以為1片係半份但原來係足足1份架,2片吐司中間有咖椰同一片牛油,食咗真係好罪惡但要食就唔好諗咁多~吐司烤到好脆,麵包唔會好乾口感係厚身脆片,咖椰味唔係好濃但整體黎講都好正,因為有牛油係到配搭住,份吐司都滑D飲品就加錢揀咗凍美綠但個人認為淡咗D,可能冰太多所以下次可以叫佢少D冰小妹因為有屋企人係馬來西亞人,所以一直有去馬來西亞食野,但當地既叻
家傳秘方椰漿飯+咖椰牛油吐司(1片)+美綠 $67
叻沙麵+咖椰牛油吐司(1片)+美綠 $64
配料方面都唔會少,算幾豐富~有魚片、雞蛋、2隻蝦同豆卜
2個套餐都包1片咖椰牛油吐司,所以都幾飽下
小妹因為有屋企人係馬來西亞人,所以一直有去馬來西亞食野,但當地既叻沙麵同亞坤係唔同既,或者因為要迎合港人口味所以D味道或者配料都唔同
但餐廳環境乾淨而且人唔係太多所以都可以坐耐D聊下天,服務要俾個”LIKE”