2014-08-05 6991 瀏覽
今日我同屋企人 去完德福商場 行完街 之後就肚餓了 啊媽就叫我上網睇下附近有咩食啦 望到間新開既日式放題料理 因為我地好小食日式野 多數刀系去下酒樓炒下小菜甘 所以就去試下 跟住我就打去卜枱啦 聽電話個個侍應刀好有禮貌 跟住我就卜左6點 我地到店外出面等 侍應刀主動問我地系味卜左位 跟住就好快就入去食啦 ……我地叫左個刺身拼盤 叫左甘蝦 墨魚 白肉豚 三文魚 佢地d刺身全部刀系用冰底黎上的 d刺身凍的 正 白豬肉豚同甘蝦 ok 佢地d刺身切得十分工整 比起一般放題既店 顯得十分用心 !寫左個牛油帶子 望到刀比較大粒 常吸引 食落去感覺香脆可口 同牛油味 之後寫左個雞軟骨交子 煎得金黃色食落好有口感 再寫了個天婦羅 日期中有一個香蕉天婦羅吸引到我 我覺得用生果黎炸十分特別炸 漿比較溥 同硬身 十分好味 坐位刀坐得舒適 /一人158蚊 價錢大眾化  下次有機會一定再黎食下^^
2014-08-04