2014-09-20
雖然唔係好食生野,但一直都俾「遙」尼間餐廳吸引因為朋友就快飛去外國,今次專登預早打電話去BOOK,但可能太多人BOOK,所以淨係得1.5小時食老闆同員工真係好好人,態度好好,超級有禮貌,一入餐廳已經有好好既印象!等左差不多20-30分鐘終於有得食喇!首先係芝士年糕,一直都好中意食芝士年糕,但只有日本餐廳先有得食,所以唔係成日有機會食,難得今次來到「遙」,一定要叫。芝士年糕好'煙韌',有D伴菜同沙律醬係隔離可以減少油膩感!好綿好好食,一人得一粒真係唔夠!本身朋友叫左支水果酒,但原來係罐裝,諗緊可唔可以退,於是問下員工員工超好人,唔單只幫我地退左,仲專登走過來問我地係咪唔岩飲火炙三文魚壽司!半生半熟,入口即融!對於唔太食生野既我表示真係好好食!芝士三文魚卷,賣相好靚,味道都一流,真係食極都唔厭!作為蕃薯愛好者既我一定要試串燒甜番薯!超級迷你,未見過咁細既蕃薯!!好甜好煙韌,但係一啖就食完好不捨海膽炒飯,啖啖都好足料,真係好好食,唯一美中不足係有小小膩今日順便預足朋友生日,買左個chocolate mousse cake cup,老闆同員工好好人,主動幫我地執枱同提供餐具,然後又主動同我地傾
因為朋友就快飛去外國,今次專登預早打電話去BOOK,
但可能太多人BOOK,所以淨係得1.5小時食
等左差不多20-30分鐘終於有得食喇!
所以唔係成日有機會食,難得今次來到「遙」,一定要叫。
芝士年糕好'煙韌',有D伴菜同沙律醬係隔離可以減少油膩感!
好綿好好食,一人得一粒真係唔夠!
員工超好人,唔單只幫我地退左,仲專登走過來問我地係咪唔岩飲
對於唔太食生野既我表示真係好好食!
超級迷你,未見過咁細既蕃薯!!
好甜好煙韌,但係一啖就食完好不捨
老闆同員工好好人,主動幫我地執枱同提供餐具,
然後又主動同我地傾計,真係好友善好Nice!
走既時候仲同我地講多謝同生日快樂
總括尼講,第一次食「遙」已經愛上左,因為尼間餐廳真係好有人情味!
香港好多餐廳既服務都唔算好,服務唔差已經係bonus,
但「遙」既服務同態度真係發自內心既好!
除左服務,食物既水準都好好,係一間真係令我好有衝動要試多幾次既餐廳!