喺同事👦🏻極力推薦之下,我哋嚟咗依間超人氣韓國🇰🇷餐廳Pizza Maru。餐廳最出名就係食Pizza 🍕同埋炸雞🍗。🏷薯角炭燒雞肉芝加哥($189)芝加哥薄餅源自於芝加哥一款Deep-dish pizza,批厚達5cm。而今次我哋食嘅芝加哥薄餅就無甘厚啦,但係一樣充滿芝士🧀,非常邪惡😈,包保一試就愛上😍。芝士滿滿的芝加哥薄餅餅底十分鬆軟,上面佈滿芝士,餡料主要就係大大舊嘅雞🐥肉🤩,批邊內亦充滿芝士🤤,批邊外皮佈滿蜜糖苦杏仁,十分香脆。有食家話啲芝士可以拉到20cm。我就試吓🤔,啱啱上檯...熱辣辣果陣係拉唔到遠嘅;但係攤凍咗少少之後,可以拉到30-40cm,同事話我做咩食到喺度玩😂,其實我唔係特登架🤣。🏷半半炸雞($223)可以揀兩款炸雞,各6件。我哋揀左兩款最受歡迎嘅炸雞:「蜂蜜牛油秘製炸雞」同埋「蒜香甜辣秘製炸雞」。「蜂蜜牛油秘製炸雞」係喺炸雞上面灑滿甜甜嘅蜂蜜牛油調味粉,比較乾身;而「蒜香甜辣秘製炸雞」係喺炸雞上面淋上甜辣醬汁,相對地較為Juicy,甜甜地,唔算好辣。整體嚟講雞肉好厚身,啖啖都係肉🤤,唔油膩,香脆可口,兩款炸雞各有特色。🏷漁夫蕃茄燴海鮮($198)以青口、蝦🦐、

🏷薯角炭燒雞肉芝加哥($189)
薯角炭燒雞肉芝加哥

🏷半半炸雞($223)
蜂蜜牛油秘製炸雞、蒜香甜辣秘製炸雞

🏷漁夫蕃茄燴海鮮($198)
以青口、蝦🦐、魷魚圈同埋烤餅混合蕃茄燴汁。其實啲海鮮有少少煮到熟過頭🙊😂,爭少少。主要係個燴汁,比較特別🤤。留意一定要趁熱食,如果凍咗食,風味就會變咗😕。
漁夫蕃茄燴海鮮

個人認為喺Pizza Maru食pizza同埋炸雞都好抵食😋,適合同三五知己一齊嚟食。

留意一定一定要訂位,唔係嘅話要排成個鐘先入到去🥲⋯⋯(星期五六日及公眾假期不設訂位的)。

*聲明:本人並沒有參與Pizza Maru試食活動🤔或收取任何優惠,only食完變咗會員🌹☺️同埋多咗個電子印花🌸🤪。以上食評並無誇張失實🙂。

2021-07-23
60 分鐘 (堂食)
薯角炭燒雞肉芝加哥
蜂蜜牛油秘製炸雞、蒜香甜辣秘製炸雞