2020-10-08 422 瀏覽
樂湖刀削麵嘅老闆係荃灣極有名氣嘅刀削麵嘅徒弟,兩年幾年開始自立門戶,係新北江開刀削麵店!🤔 呢間小店係小編喺天水圍區生活嘅all time favourite!♥️ 店面其貌不揚,但CP值極高!🙂.Follow咗小編一陣子嘅可能間唔中喺IG Story, 都會見到我tag呢間小店!小編最愛佢哋嘅麻辣雞扒/豬扒/豬頸肉!🤤 係極足料,雞扒&豬扒就好大塊,豬頸肉好似圖中咁,份量絕對唔少,好爽口,麻辣味好夠!🤤 而刀削麵係由老闆親自即點即整嘅,好煙韌彈牙,絕對唔糊身!湯底係濃濃嘅牛味,好清,好好飲,飲完都唔口渴!😍.小編好耐之前食過荃灣刀削麵,個人覺得天水圍嘅刀削麵更略勝一籌,湯好飲,麵好食!重要嘅係荃灣刀削麵係藍店,而天水圍嘅係黃店!🤓 無論係味道,抑或係良知,我諗大家都識揀啦?😏