2019-07-02
之前放工同朋友響尖沙咀食飯, 發現有一間新開來自台灣的台式飲品店。一入店鋪, 店員都好熱情招呼及向我們推介受歡迎飲料, 最後同朋友試左佢地的Top 1 推介 - 地獄黑糖八波鮮乳HK$30 及Top 3 推介 - 究極檸檬桂花烏龍 HK$26, 朋友飲完第一啖話終於飲到真黑糖味的黑糖珍珠鮮奶, 之前試過老X堂, 幸x堂都只係死甜, 並沒飲到真正黑糖的味道, 而且珍珠也沒有味道, 但這家不同, 黑糖味濃郁, 黑糖漿包着每粒大大的珍珠, 店員仲我地講原來佢地的黑糖係每日新鮮在店裡自家炒的, 絕對天然無添加。而究極檸檬桂花烏龍, 我真係一試愛上超推介店家用上原粒台灣檸檬榨汁, 台灣檸檬唔會酸, 配上充滿桂花味道的烏龍茶, 飲落口有很清新的感覺。店家還會將原粒檸檬放返入杯內很吸睛呢!!!!
店家還會將原粒檸檬放返入杯內很吸睛呢!!!!