2016-08-02 925 瀏覽
三個女人第一次去加寧街搵食,呢度名店雲集,Lady M,Burgeroom都喺度搵到,我就揀左Simplylife Bakery Cafe,貪佢價錢合理,加$30就有沙律或湯加餐飲,啱我。睇食評先知呢間餐廳係美心集團嘅,餐廳比我想像中細,但環境唔會太黑,枱嘅距離足夠,坐得好舒服。我點左紅酒燴牛尾糙米飯($108),其實我食唔到有紅酒味,應該揮發晒,但醬汁濃郁,包住粒粒米飯,好入味。牛尾燴得夠淋,三扒兩撥就比我K O左成碟啦。朋友點嘅係茄汁燒虎蝦手製扭紋粉 ($138),燒蝦係香嘅,茄汁都唔錯,唯獨是呢個扭紋粉太實啦,我試左一啖覺得要多幾吓至吞,我朋友就話食到佢好攰添。另一個朋友點嘅燒美國嫩牛柳($218)我覺得係整晚嘅驚喜,我試左兩啖,驚為天人,未食過咁嫩嘅牛柳,正到一試立即愛上左佢呀!呢度嘅侍應好親切友善,當晚沙律轉左款會即刻同客人更正。雖然久唔久會見到一條小人龍喺度等位,但都無話要限客人用膳時間,咁樣食都食得舒服啲啦!

2016-07-23