明閣 (香港康得思酒店)

Ming Court (香港康得思酒店)
餐廳: 明閣 (香港康得思酒店)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-09-12 1038 瀏覽
同班姐妹staycation 順便試埋明閣既中菜聽好多朋友講話呢間中菜好好食 所以就親身試試佢一入到去 已經座無虛席 俾我感覺有啲似酒樓同之前去過米芝連餐廳既環境 截然不同😶明閣張櫈既設計都幾窩心 係櫈既右手邊有塊板可以拉出黎擺袋 用餐途中要拎野都好方便👍🏻我地4個人 一共叫左6樣野食1️⃣至尊蜜汁叉燒明閣既叉燒好軟林 肥肉既比例會比較多少少 呢到都係燒到有少少燶邊 整體上黎講都唔錯2️⃣香煎藍天使蝦墨魚餅墨魚餅一上枱已經聞丁淡淡既蛋黃香 口感好飽實 好滿足3️⃣酥炸釀鮮蟹蓋 應該係全晚既HIGHLIGHT 一切開 見到一梳又一梳既蟹肉忌廉味加埋炒過既洋蔥 成件事好夾 好好食 4️⃣龍皇三弄呢道係一道得獎菜式 但係我地4個都唔係好識欣賞首先 上枱既時候 成碟餸已經無嘜溫度可言 都係凍冰冰右手邊 蒸虎蝦 蝦係大隻同彈牙 個湯係鮮甜既 但未去到會令你嘩然中間 蔥爆虎蝦球 感覺就係一隻彈牙既蝦 係甘多左手邊鮮蝦濃湯脆米 花雕味好重 呢個唔怪得間餐廳 只係我地唔慣花雕酒陣味遮但如果以得獎菜式黎講 我地會有更高既期望 所以試完之後都相對地有D失望5️⃣榆耳上素羊肚菌白靈菇豆腐煲正正常常既一道菜,無特別話好出色,發揮
同班姐妹staycation 順便試埋明閣既中菜

首先 上枱既時候 成碟餸已經無嘜溫度可言 都係凍冰冰
中間 蔥爆虎蝦球 感覺就係一隻彈牙既蝦 係甘多
龍皇三弄

5️⃣榆耳上素羊肚菌白靈菇豆腐煲
正正常常既一道菜,無特別話好出色,發揮到應有既水準。
榆耳上素羊肚菌白靈菇豆腐煲

6️⃣窩燒滋補竹絲雞炒飯
呢個飯炒得唔錯,啲飯炒得粒粒分明,配埋啲蛋白同蔥香,再加少少鑊氣,整體黎講都算唔錯。
窩燒滋補竹絲雞炒飯

可能大家對呢間餐廳都有啲要求同期望,試完之後,無覺得話好驚艷既感覺。只係甘多樣餸相對下,叉燒同蟹蓋就略勝一籌。
2021-08-20
至尊蜜汁叉燒