2023-03-24
呢間刨冰店book mark左好耐,以為人潮已經減退,今日到訪都仲有條人龍。排左約半小時終於入到去啦刨冰有大同細size揀,細size只有拳頭咁大,排左咁耐隊一定揀大size😂芒果糯米飯刨冰,面層淋上厚厚的奶蓋,旁邊仲有椰漿同芒果汁,可自行加入😊刨冰口感好似沙一樣幼細,筆入d仲有芒果糯米飯🥰食到底都仲好夠味。整體上對我來講太甜同太滯,兩個人分享一個大size或叫一個細size再加其他野會比較好😅一場來到緊係叫多個多士-鹹蛋黃蜜糖多士💗估唔到比刨冰更值得一試😮鹹蛋黃配上雪糕同蜜糖,鹹鹹甜甜,令食指大動😋多士外脆裏面非常軟熟,仲暖暖地,同冰凍雪糕🍦一齊食好鬼正呀😛最正係雪糕都可以揀味道,揀左綠茶同雲呢拿總括來講,可能我對刨冰期望太高,我覺得冇人地講到好食得咁誇張,而且價錢都幾貴🥺要比較的話,我個人喜歡Shari shari 的刨冰🍧其實呢度的多士比刨冰更出色,如果唔使點排隊的話可以一試😉
一場來到緊係叫多個多士-鹹蛋黃蜜糖多士💗
估唔到比刨冰更值得一試😮
鹹蛋黃配上雪糕同蜜糖,鹹鹹甜甜,令食指大動😋
最正係雪糕都可以揀味道,揀左綠茶同雲呢拿
其實呢度的多士比刨冰更出色,如果唔使點排隊的話可以一試😉