2023-02-26
有間泰菜令我念念不忘,印象中真係好好食!但係今次再去,好似同記憶中嘅味道有出入,但都好食嘅,只係「泰菜不似預期」🍴香燒豬頸肉 $78 🌟🌟🌟🌟唔知大家有冇喺泰國食過豬頸肉?小編就覺得好乾好柴啦,而穌棧嘅豬頸肉更迎合香港人口味,肉質彈牙綿密,鎖汁度頗高。豬頸肉醃得入味,香料隨豬肉帶入齒頰,算係是日最佳。🍴泰式香葉肉碎煎蛋炒飯 $82🌟🌟🌟🌟呢個肉碎蛋飯味道濃重!好辣好過癮!當然係針對啲食得辣嘅朋友,佢嘅辣度並唔係咁老少咸宜。小編認為味道過重,但係隻辣又不失開胃,好容易一啖又一啖不知不覺間食曬。🍴咖哩炒軟殼蟹 $178 🌟🌟🌟呢個恕小編俾唔到公平嘅評價,因為一直對咖喱軟殼蟹麻麻地,所以食落去覺得味道平平。叫咗唔會後悔,但係下次唔會再叫。值得稱讚係軟殼蟹份量十足,有兩隻巴掌大嘅軟殼蟹!🍴芒果糯米飯-細 $58 🌟🌟正常芒果糯米飯唔會出差錯,但係偏偏糯米飯煮得唔夠熟,有啲夾生,有啲失望呢!
🍴香燒豬頸肉 $78 🌟🌟🌟🌟
🍴泰式香葉肉碎煎蛋炒飯 $82🌟🌟🌟🌟