2019-07-16 473 瀏覽
大安樓真係藏左好多好野食嘅地方,今晚經過順路一試朋友極力推介的手抓餅。由於餅皮是即叫即製的,整一份餅最快都要三分鐘,前面有幾多人排隊照乘就預算到要等幾耐先到你,配料有好多種選擇,選擇困難又發作,排隊時想定咩配料就差不多了。經過十萬次運算下我得出結果,配料最終揀左芝士、雞蛋和吞拿魚,平平無奇平時食開的三種配料,配搭埋手抓餅食真係好好味。手抓餅拎上手要小心,超熱好辣手的,等涼一陣食比較好,免得辣親脷,一口咬大啖點,餅皮連餡料食好味好多,急不及待也可撕小片食住餅皮先。餅皮香脆鬆軟不油膩,夾埋餡料軟淋淋好有口感,蛋同樣也煎得非常香脆配埋溶了芝士味道好出,填滿了吞拿魚肉有好實在的感覺。整體好味物有所值。
手抓餅 (芝士、雞蛋和吞拿魚)
2019-07-14
10 分鐘 (外賣自取)
手抓餅 (芝士、雞蛋和吞拿魚)
  • 手抓餅