2024-10-15
自從去過新加坡食天天海南雞就一直念念不忘,由知道佢哋係香港開分店就想過來食我最愛的海南雞。餐廳位於銅鑼灣Fashion walk商場地下。餐廳環境闊落,用餐時間係平日晚上七點,餐廳大約八成滿。眼見客人源源不絕,如果想食建議早點訂位。天天海南雞中份 $169招牌的海南雞當然要試試!海南雞肉質鮮嫩,雞味濃郁,食落非常水嫩滑溜。米芝蓮必比登推介當之無愧,必食!砂鍋新加坡黑胡椒羅氏蝦粉絲 $149粉絲索哂濃濃既醬汁,好惹味!羅氏蝦好大隻好彈牙!👍🏻黃金八爪魚 $69粉漿夠薄身,每件八爪魚都掛滿左濃厚既咸蛋黃醬汁,好好食!雞油飯 $23/碗雞油飯充滿雞油香,配埋海南雞一齊食簡單絕配☺️熱年代奶茶$35年代奶茶馥郁芳香,茶味香濃,入口甘香,口感細滑,絕對係我飲過數一數二好飲的奶茶,必飲!❤️整體餐廳無論食物質素,價錢份量,服務態度,質素都好高。天天海南雞飯絕對係一間好值得推介嘅餐廳!
天天海南雞中份 $169
砂鍋新加坡黑胡椒羅氏蝦粉絲 $149
粉絲索哂濃濃既醬汁,好惹味!羅氏蝦好大隻好彈牙!👍🏻
黃金八爪魚 $69
粉漿夠薄身,每件八爪魚都掛滿左濃厚既咸蛋黃醬汁,好好食!
雞油飯 $23/碗
雞油飯充滿雞油香,配埋海南雞一齊食簡單絕配☺️
熱年代奶茶$35