銅鑼灣又是美食天堂地方,位於耀華街百樂中心成棟大廈幾乎有十幾間都是餐廳呢!相約朋友銅鑼灣購物順便食午餐,好多餐廳都品嚐過,朋友好想食西班牙餐,從網上知道呢度有一間係食西班牙餐,而且我都好想嘗試西班牙黑毛豬😋,環境佈置非常突出優美,牆身牆邊都佈滿像西班牙情調,雖然是19樓,望向窗邊覺得好似唔止十九樓嘅高度,係好高啊!好開揚,而且令人感覺置身於西班牙,哈哈!雖然我未去過西班牙,都感受到果份感覺,當然係要試下呢度嘅西班牙黑毛豬扒啦!我哋就點咗黑松露西班牙黑毛豬扒和芝士龍蝦香草忌廉飯。 套餐有餐湯或沙律,重有甜品和飲品,我哋又開心share喇,聽說西班牙黑毛豬隻是最棒的,因為黑毛豬隻食量全以橡樹果實為天然食量,而且橡實林地裏面係自由放牧的,豬隻在大大嘅草原裏生活我都鍾意呢種享受啊!賣相真係好靚,黑毛豬扒有兩塊,每人一塊品嚐,仲有薯條上面有啲黃芥辣辣地,有幾粒帶子和薑,拿拿臨即刻切返舊黑毛豬試下先,😋😋肉汁帶橡果甘香,口感嫩滑,滋味持久,真係令人一試難忘,😍 其實本身黑毛豬肉質很軟稔,果味重肉質肥瘦均勻,最適合又要瘦又要滑又要鬆的香港人口味。再配埋芝士龍蝦香草忌廉飯,龍蝦大大隻,而且成條龍膏紅紅

我哋就點咗黑松露西班牙黑毛豬扒和芝士龍蝦香草忌廉飯。

再配埋芝士龍蝦香草忌廉飯,龍蝦大大隻,而且成條龍膏紅紅呈現,香口,忌廉飯滿滿香草味,仲係熱辣辣㗎!朋友食到從面上已經感受到嗰份喜悅和滿足。

我哋一人一杯鮮什果莫希托,好多鮮水果和我最鍾意嘅薄荷葉,入口好清涼呀。

朋友話好介紹要再來食呢!👍👍👍

2019-09-18