2011-12-11 19 瀏覽
食好野真係要捐窿捐隙架 ~ 係彌敦道同界限街交界居然有一間唔係幾起眼既重慶麵店 , 店子細細主要是做外賣的 , 但店外都放了一張細枱和兩三張膠椅 , 雖坐得不舒服 ,但我唔想 d 麵返到屋企 " 索 " 晒 d 湯淋左 , 我決定係度食 , 同朋友兩個人叫左一個涼麵同重慶雲吞麵 , 要了中辣 , 涼麵內有 : 芫荽, 葱, 芝麻, 同酸酸地既醬汁 , 食時要撈勻 , 味道唔錯 ,重慶雲吞麵都有芫荽, 葱, 芝麻, 同埋麻辣醬 , 望到碗麵一片紅油 , 我已知此辣有料到 ,呷一口湯果然麻麻辣辣 , 好正 而且碗雲吞有成十粒咁多 , 皮薄餡靚 , 果然好似佢貼出來話 : 一試難忘 兩公婆好好人, 招呼好好 , 很窩心 , 怪不得它開始門口常常一條長龍 , 人人等上 15 - 20 分鐘都照等啦 ~
呷一口湯果然麻麻辣辣 , 好正
而且碗雲吞有成十粒咁多 , 皮薄餡靚 ,
果然好似佢貼出來話 : 一試難忘

人人等上 15 - 20 分鐘都照等啦 ~
重慶雲吞麵
重慶雲吞
題外話/補充資料: 店內還有一款食物叫 [ 紅油抄手 ] , 其實就是重慶雲吞冇湯
2011-11-30
重慶雲吞麵