餐廳: Island Table Grocer Cafe
資訊:

2021-06-06 145 瀏覽
🌟入到坪洲居然發現有不少嘅咖啡店,大多都係融入左當地嘅村屋,今次去呢一間都唔例外。俾佢潔白嘅外表吸引咗,入到兩邊滿滿嘅文青氣息,打卡一流!除此之外啲嘢食都好好食😍🍫特濃朱古力 $40😋我總覺得一杯朱古力就可以反映到間餐廳有多用心,香而不會甜,佢嘅朱古力一飲就知道係挑選過。特別一提佢半碟嘅小曲奇好好食,我都買咗一包返屋企食。🍕坪洲至尊 $58😋首先不得不讚佢個薄餅底,一食就食得出係手工製餅底,手工餅底通常都會比較薄所以邊會特別香脆。二薄餅面所做嘅辣肉腸同埋芝士都好香,整體來講好好食。🧈蜂蜜合桃酥+雪糕 $28+$18😋強烈建議合桃酥一定要加雪糕!合桃酥好香脆,好似啱啱出爐咁,而且佢上邊嗰一層楓蜜真係好出色,唔會淨係得個甜字,香口合桃酥再配合埋有玫瑰花味嘅雲呢拿雪糕,簡直令人回味!😋整體:🌟🌟🌟🌟🌟/5

🍫特濃朱古力 $40
特別一提佢半碟嘅小曲奇好好食,我都買咗一包返屋企食。

🍕坪洲至尊 $58

🧈蜂蜜合桃酥+雪糕 $28+$18