2014-07-24 1916 瀏覽
一直好想試衣間甜品,今日終於同朋友尼到歎個甜品下午茶,女人食甜品真係有第二個胃,我地三個人一共食左五個甜品!Test tubeSize比想像中大,店員介紹要先吃青瓜山葵沙冰,跟住食mojito,最後食伯爵茶奶凍配特濃咖啡泡沫。青瓜山葵沙冰係青瓜同芥末味,食落好似甜既wasabi,個人覺得配搭同味道好怪,食左一兩啖就冇食。mojito係張mojito既配料分開三張做左三層甜品,最頂層既薄荷啫喱味道怪怪地,中開lime mouse甜甜地幾好食,底層青檸啫喱不過不失。伯爵茶奶凍個人認為最好食,頂層泡沫唔太吸引,但伯爵茶奶凍好好味,奶茶味香濃突出,甜度適中。法式朱古力班戟配青檸雪芭最鐘意衣個甜品!薄薄既班戟皮包住香濃黑朱古力,朱古力份量好多,好軟,班戟皮同朱古力好夾,朱古力迷必食!青檸雪糕略嫌雪得太硬,要食完班戟先食到,雪糕好香青檸味,唔算甜,感覺幾清新。綠茶心太軟配綠茶雪糕Size同普通心太軟差唔多,綠茶蛋糕好軟熟,流心好香綠茶味,都幾甜,配埋綠茶味蛋糕一齊食好正!黑胡椒心太軟配雲喱嗱雪糕雪糕又係太硬,要食完個心太軟先食到。黑朱古力蛋糕配上有胡椒味既流心,一開始食到好濃既黑朱古力味,跟住就食

Test tube

法式朱古力班戟配青檸雪芭

綠茶心太軟配綠茶雪糕

黑胡椒心太軟配雲喱嗱雪糕
黑朱古力味,跟住就食到胡椒味,胡椒味唔太濃幾特別。

綠茶泡沫
上層係綠茶mouse,好濃既綠茶味,最驚喜既係下層竟然係紅豆mouse,紅豆味唔算好濃,亦唔太甜,好好食!
  • 綠茶心太軟
  • 黑胡椒心太軟