2015-08-28
難得屋企唔煮飯所以落樓下揾野食,見倒呢間未食過就入去試下。我地一行三人都係叫牛扒餐,賣相睇落精美,點知有兩個中左招。。。我叫左西冷五成熟($108)約6~8安士,其實呢個價錢加呢個質數都算合理既,不過切開只得一點點粉紅色,完全冇血水,感覺上比較熟左啲,同預期有啲出入,口感尚算ok。個配菜就出事啦,我選左紫薯粒點知硬到食左一粒就放棄左啦。(配菜係紫薯粒/蓉,出黎係天同地既分別)我屋企人分別叫左肉眼五同六成($128)約6~8安士,五成個份帶一點血水,口感合格,係三份入面最好的,但六成個份一黎到就出事,切開得一隻色,連汁都唧唔出一滴。如果要我估我只會諗倒十成熟或以上,因為唔想浪費所以冇叫佢換。。。結果後者個份食左一半都冇,還好配菜個紫薯蓉幾好味,份量同kf雞個個差不多。跟餐加$25連湯加飲品,感覺唔多底不過都係叫左,是日蕃茄湯味道ok,算係個好既開始,但係凍奶茶是台式的(凍飲再加$4) ,感覺同食物格格不入。。。總結:佢地既出品質數唔多穩定,個紫薯粒跟本硬到食唔倒,唔應該面世,牛扒品質同價錢只可以話尚算合理,但係就要睇彩數,三塊牛扒煮出黎都有分別,感覺上都係偏熟多,飲品都好好好一般。是日
總結:佢地既出品質數唔多穩定,個紫薯粒跟本硬到食唔倒,唔應該面世,牛扒品質同價錢只可以話尚算合理,但係就要睇彩數,三塊牛扒煮出黎都有分別,感覺上都係偏熟多,飲品都好好好一般。是日只試過牛扒(失望收場) ,應該會去多次試埋期他食品。