2018-08-27
平時都好少食正宗既日本野,但今次因為朋友推介,於是就黎左依間豊勝手丼食一食佢既日式料量。咁我就叫左個鹽燒鱈場蟹定食,誠惠278元,吾好俾佢個價錢恐親住,佢真係物有所值架! 佢一set定食總共有前菜,沙律,麵豉湯,鹽燒鱈場蟹腳,蟹膏醬,白飯各一份。佢既鹽燒鱈場蟹腳總共有四隻,其中兩隻仲要係蟹鉗黎😋,就咁攞到埋黎已經有好大陣燒蟹既香味,忍吾住要即刻開黎食,廚師已經好貼心咁幫我地將D蟹殼敲碎咗,等我地可以好輕易就將D肉拎出黎食,蟹亦都燒得烚到好處,蟹肉既水份都冇因為燒得太耐而乾爭爭,另外都避免左D肉痴住蟹殼嘅情況出現,蟹肉嘅肉質盈實冇散開曬一條條咁,一啖食落去有種滿足既感覺🤤🤤🤤但我想講既係我係食蟹腳之前已經食晒成飯啦😆😆!點解?因為啲蟹膏醬囉,用黎撈飯真係一流,就咁食又嫌佢有少少鹹咗啲,所以冇辦法啦,5分鐘內就清左碗飯啦,中意蟹膏既一定吾可以放過😁雖然佢另外既野都只係一般,但就咁主菜我已經感覺到佢既熱誠架啦😁希望下次仲食到啦