2008-09-26 4 瀏覽
友人準備回英國, 鑑於友人是BBC, 碰巧另一友人有vip card, 就決定係露比星期二食晚飯餞行. 蒲一踏入門口已被這裏的氣氛所吸引, 很有美式Bar的風格, 有圓檯、長檯、bar檯等, 格調很好.一行4人點了以下菜色:烤汁芝麻雞扒: 粒粒芝痲鋪係面, 烤到陷入雞扒裏面, 一口咬下去層芝痲皮香香脆脆的; 烤雞扒鎖住肉汁係入面, 很好味honey barbecue ribs(半份): 好腍, 一d都唔會嚡口, 蜜糖味甜甜的加上烤汁, 令這份ribs滋味無窮精選和牛芝士漢堡(medium-well): 這個buger令我頗失望, 原以為會食到像buger king的質數, 豈料只是像M記的double cheese buger, 分別只是較有肉味salad: 自助形式, 俾隻碟你出fresh green bar檯任你挾, 都幾新鮮爽口, 且種類繁多一般main dish會附送薯蓉/薯條, 均在水準以上; 惟一缺點是食物令人容易口渴, 每人均喝了3大杯水; 環境優雅, design非常有style, 令人仿如置身外國中; 服務方面, 門口receptionist陰聲細氣, 且黑口黑臉,

一行4人點了以下菜色:

一般main dish會附送薯蓉/薯條, 均在水準以上; 惟一缺點是食物令人容易口渴, 每人均喝了3大杯水; 環境優雅, design非常有style, 令人仿如置身外國中; 服務方面, 門口receptionist陰聲細氣, 且黑口黑臉, 帶位的較好, 有笑臉, 另外為左溶入美國情調, 於是BBC友人決定用英文落order, waiter對答得宜, 加番少少分啦; 最後若沒有vip card, 這餐會貴一倍, 好在友人求得vip一張打救我們, 若要再光顧, 友人你識做啦
烤汁芝麻雞扒
honey barbecue ribs