2025-02-18 0 瀏覽
心思思想食燒肉,但係又唔知邊間好食嘅話不妨呢一間燒肉801試吓啦,今次我哋就去咗位於尖沙咀嘅分店,喺地鐵站行過嚟都係幾分鐘嘅事,超級方便而我哋就叫咗個#志盛2人前 ,當中有鹽味牛舌、黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛上肩肉、極上厚切牛胸腹柳、蔥鹽味雞腿肉同埋黑毛豚無骨小排,當中最最最吸引嘅當然係黑毛和牛,兩款牛睇落油脂都好豐富,食落口軟綿綿,就算煎耐咗都唔會韌,簡直一流,其餘嘅肉都唔錯,不過係個牛舌質感相對較硬,比較難咬開,較為失色,仲有個厚切牛胸腹柳嘅肉質都稍為有啲啲硬,個比起牛舌嚟講都算好因為驚唔夠食,所以我哋都加咗個冷麵,佢個味道都好好食,食肉食到有啲漏嘅時候食返啖冷麵加泡菜就會清新返少少,只係個份量就真係有啲少,下次都係嗌多少少