2024-10-28
📍 Banchan & Cook(屯門)估唔到喺屯門都有一間咁高質嘅打卡韓國餐廳🥳連炸雞都可以任食。仲有六款口味俾你揀,蛋包飯先係主角最出色😍炸雞每一件都大大嚿,而且雞肉又好嫩滑 !必食之選🩷✨肉醬牛胸肉蛋包飯幼滑嘅半熟蛋、極濃牛肉汁、香濃炒飯⋯用刀劃開蛋包,金黃水嫩的蛋瀑傾斜而下,馬上淋上香濃飽滿,炒得極好的飯粒有淡淡的秘製醬油香氣,牛胸肉份量好多,第一次蛋包飯配埋肉醬🐷帶點蕃茄醬味,好開胃🤤✨墨汁大蝦魚籽意粉大蝦好爽口彈牙,意粉軟硬同味道都啱啱好,墨魚汁加埋忌廉汁,完完全全咁包住每一條意粉,食落creamy 但一啲都唔膩,墨魚汁夠哂鮮味🦑✨炸雞拼盤{甜辣炸雞、洋蔥汁炸雞、蜜糖炸雞}甜辣味炸雞口味,炸雞份量算大份,而且都好大塊,甜辣味炸雞甜甜辣辣的口感超開胃🤤蜜糖炸雞感覺好滋潤,冇甘熱氣,而且甜甜地,我最愛😍✨甘筍 Oreo慕絲蛋糕以盆栽造型嘅甜品蛋糕,朱古力🍫脆脆鋪滿面層,仲有Oreo;中間自家製果凍,Q彈爽口,口感極佳富層次🍮✨ 白桃甜蜜梳打成個味道好啱,唔係好甜而且好重碳酸味!仲有白桃果肉,整個感覺好清新🩷#BANCHANandCOOK #omurice #fried
估唔到喺屯門都有一間咁高質嘅打卡韓國餐廳🥳
連炸雞都可以任食。
仲有六款口味俾你揀,蛋包飯先係主角最出色😍
炸雞每一件都大大嚿,而且雞肉又好嫩滑 !
必食之選🩷
✨肉醬牛胸肉蛋包飯
幼滑嘅半熟蛋、極濃牛肉汁、香濃炒飯⋯
✨墨汁大蝦魚籽意粉
✨炸雞拼盤{甜辣炸雞、洋蔥汁炸雞、蜜糖炸雞}
蜜糖炸雞感覺好滋潤,冇甘熱氣,而且甜甜地,我最愛😍
✨甘筍 Oreo慕絲蛋糕
✨ 白桃甜蜜梳打
成個味道好啱,唔係好甜而且好重碳酸味!
仲有白桃果肉,整個感覺好清新🩷
#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle